Baş Denetçi Özcan'dan idarecilere: Okumak, insana özgüven kazandırır

Üç haftalık denetim için Bursa'da bulunan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Baş Denetçisi Yusuf Ziya Özcan, 7 merkez ilçede görevli idarecilere yönelik bir seminer verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2012 17:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde gerçekleştirilen seminere İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar da katıldı.

MEB Baş Denetçisi Yusuf Ziya Özcan, görevli idarecilere yönelik seminerinde okumanın önemine vurgu yaptı. Bursa'ya en son 4 yıl önce geldiğini anımsatan MEB Baş Denetçisi Yusuf Ziya Özcan, ?Bursa'nın son yıllarda çok değiştiğini ve geliştiğini gözlemledim. Birçok okula ziyaretler gerçekleştirdik. Özellikle hayırseverlerimizin eğitime kazandırdığı okulların Türkiye'ye örnek teşkil ettiğini düşünüyorum.? şeklinde konuştu.

Öğretmenlik mesleğinin sevgi üzerine kurulduğuna işaret eden Özcan, ?İdarecilerimiz öğretmen ve öğrencilerimize sevgi göstermeli. Yapılan güzel çalışmalara teşekkür edilmeli.? dedi.

"OKUMAK İNSANA ÖZGÜVEN VERİR"

Özgüven ve inanmanın başarıyı getireceğine inandığına değinen Özcan, şunları söyledi: ?PİSA testlerinde üst sıralarda yer alan Finliler en çok kitap okuyan toplum olarak karşımıza çıkıyor. İdarecilerimiz ve öğretmenlerimiz bol bol kitap okumalı ve öğrencilerimizi de kitap okumaya teşvik etmeli. Okumak insana özgüven kazandırır. Ülkemizde kullanılan çok yabancı dil bulunuyor. Dilimize sahip çıkmalıyız. Gençlerimizi bu yönde teşvik etmeli ve dilimizi düzgün kullanmalarını sağlamalıyız. Dilimizi yeni nesillere sevdirelim.?

"OKULLAR, MÜDÜRLERİ KADAR OKUL OLUR"

Seminerde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ise Bursa'nın yeni sisteme geçişte en sorunsuz iller arasında yer aldığını belirtti. Gülsar, ?Yeni yıla yeni sistemle başladık ve en sorunsuz iller arasındayız. Bursa, geçtiğimiz yıl gerek SBS ve gerek ÖSS sınavlarında başarılı bir yıl geçirdi. İller sıralamasında ilk dörtte yer aldı. Bu başarılar, idareci ve öğretmenlerimizin çalışmalarıyla oldu. Yapılan çalışmalardan dolayı idareci ve öğretmenlerime bir kez daha teşekkür ediyorum.? dedi.

Bir okulun, müdürü kadar okul olduğunu ifade eden Atilla Gülsar, ?Okul müdürlerimizin yapacağı çalışmalar, öğretmenlerimize rehberlik ediyor, eğitimi ve ülkemizin geleceğini yönlendiriyor. Bu nedenle idarecilerimizin yaptığı görev çok önemli.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber